Obavijesti o aktivnostima udruge  i članarini za 2022.

Poštovani!

Povodom 30. godišnjice osnutka Udruge HVIDR-a Samobor i Sv.Nedelja pozivamo Vas 20.05.2022.g.  s početkom u 14.00 sati   u kuglanu (Bregana, Đ.Basaričeka 4 ) na prigodno druženje uz podjelu zahvalnica koje će uveličati naši gosti iz Ministarstva hrvatskih branitelja, Zagrebačke županije, gradova i svih naši prijatelji.

 Isto tako nam je želja da se tom prigodom svakom članu kupi crna sportska jakna sa amblemom udruge, koju bi koristili kod obilježavanja godišnjica,  na poljednjim ispraćajima prijatelja i sl. , kotizacija tj. sufinanciranje za jaknu iznosi 100 kn.

Kako bi se jakne naručile molimo Vas da nam javite broj jakne (M,L, XL….)

 Molimo Vas da se  O B A V E Z N O   predbilježite  do 15.4.2022.  na telefon

3364 734  kako naručili  sportske jakne i planirali obilježavanje 30.godišnjice udruge.

Kako bi lakše mogli kontaktirat molimo vas da se služite WhatsAppom (da vas dodamo  u grupu HVIDR-a ) .

  • Sukladno planu i programu rada i ove godine realiziramo liječenja fizikalnom terapijom HRVI, ukoliko Vam je potrebno liječenje koje Vam je propisao liječnik a ne možete doći na red javite se u udrugu sa zamolbom i medicinskom dokumentacijom kako bi Vam organizirali liječenje u Poliklinici Sv.Nedelja. ŽURNO SE PRIJAVITE kako bi mogli sastaviti popis i početi sa liječenjem.
  • Hrvatski branitelji mogu obaviti sistematski pregled , možete se predbilježiti u udrugu na telefon 3364 734 (bolnice Rebro, Sv.Duh, Vinogradska i Zabok).
  • Napominjemo da je u tijeku natječaj Zagrebačke županije za liječenje HB u Naftalanu Ivanić Grad, zainteresirani mogu poslat zahtjev do 01.06.2022.g. Uz zahtjev potrebno je priložiti medicinsku dokumentaciju, presliku potvrde o sudjelovanju u Domovinskom ratu i presliku osobne iskaznice.
  • HRVI imaju pravo na liječenje medicinskom rehabilitacijom fizikalnom terapijom u toplicama, zahtjevi se predaju u Ministarstvo hrvatskih branitelja (prijedlog ovjerava doktor opće prakse na prijedlog liječnika specijaliste).

Za sve informacije vezano uz prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja  možete kontaktirati

CENTAR ZA PSIHOSOCIJALNU POMOĆ GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
Besplatna pravna, socijalna i psihološka pomoć hrvatskim braniteljima, članovima  njihovih obitelji ili stradalnicima Domovinskog rata. adresa: Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb telefon: 01 3658 011
radno vrijeme: pon- pet 8 do 20 sati.
Pravno savjetovalište:
uto, čet od 11-15 sati (tel: 01 3658-014, gđa Senka Filipović)
pon, sri, pet od 16-20 sati (tel: 01 3658-014, Hrvoje Naglić, dipl.iur)
Psihološko savjetovalište:
pon, sri od 16-20 sati (tel: 01 3658-013, Dubravka Svilar Blažinić, psiholog)
pon, čet od 16-20 sati (tel: 01 3658-013, Natalija Bočkaj, psiholog)
Zdravstveno savjetovalište
utorak, četvrtak od 9-13 sati (tel: 01 3658-014, dr. Tonći Soža)

  • Ukoliko do sada niste realizirali godišnju kartu za parkiranje u gradu Samoboru   za II zonu  (60 kn godišnje) od Komunalca Samobor javite se u udrugu, karta vrijedi za jedan osobni auto 3 sata dnevno parkiranje.

Pratite naše aktivnosti  na web stranici www.hvidra-samobor.hr  gdje ćemo Vas obavještavati  o aktivnostima (vrijeme i mjesto  odavanja počasti kod spomenika poginulim braniteljima prigodom državnih praznika, dan grada , obilazak prve crte bojišnice i sl.).

U privitku vam dostavljamo nalog za članarinu , te ukoliko do sada niste platili izvršite plaćanje i dođite u udrugu po  ČLANSKU  NALJEPNICU.ž

Ukoliko netko od članova nije u mogućnosti platiti članarinu udruzi molimo ga da se obrati Predsjedništvu zamolbom uz prilog potvrde o primanjima za članove  svoje obitelji , pa će sukladno tome Predsjedništvo razmotriti i odlučiti o oslobađanju  od plaćanja članarine

Pozivamo Vas da svojim prijedlozima poboljšate rad udruge, iste možete uputiti na mail hvidrassn@gmail.com ili predsjedniku na  mob. 091 528 75 53.

Zbog epidemiološke situacije  molimo vas za razumijevanje , dolazak u udrugu najavite na telefon  3364 734, 095 901 1254.

S poštovanjem.                       Predsjednik

Miljenko Komes