30. obljetnica pogibije Davora Vukasa- Molvice 25.07.2021.

 

U nedelju, 25. srpnja, u Molvicama će biti obilježena 30. godišnjica pogibije Davora Vukasa, Samoborca, Molvišćana, vatrogasca, hrvatskog branitelja – posmrtno promaknutog u čin inspektora MUP-a, stradalog u Strugi Banskoj 26. srpnja 1991. godine.

Davor Vukas rođen je 3. veljače 1971. godine u Zagrebu, a odrastao je u Molvicama. Osnovnu školu završio je u Svetoj Nedjelji, a srednju metalsku u Samoboru. Bio je strojarski tehničar, no srce ga je odvuklo u policijsku službu. Kao redarstvenik u djelatnom sastavu MUP-a – Policijske uprave zagrebačke, od 26. veljače 1991. Davor aktivno sudjeluje u obrani Hrvatske. U 21. godini života, na prvoj crti bojišta u Strugi Banskoj kod Kozibroda biva zarobljen, mučen, a život gubi 26. srpnja 1991.

U sjećanje na prerano otišlog Davora, koji je svoj mladi život položio za našu domovinu, u nedjelju u 8 sati u kapeli Presvetog Srca Marijinog u Molvicama bit će služena sveta misa. Nakon mise, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika na Trgu Davora Vukasa, stradalniku će biti odana počast. Potom će kod mjesnog doma i DVD-a, u Školskoj ulici 6, biti priređeno druženje u znak sjećanja na Davora Vukasa. (Radio Samobor)