ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE BOLNIČKOG LIJEČENJA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA, DOBROVOLJNIH VATROGASACA I OSOBA OBOLJELIH OD PSORIJAZE U NAFTALANU NA TERET ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Zagrebačka županija financira bolničko liječenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i udovica smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, dobrovoljnih vatrogasaca i osoba oboljelih od psorijaze u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medincinsku rehabilitaciju, Omladinska 23a, Ivanić-Grad.

Pravo na liječenje imaju stanovnici Zagrebačke županije, pod slijedećim uvjetima:

  • da je njihovo prebivalište na području Zagrebačke županije,
  • da posjeduju odgovarajuću medicinsku dokumentaciju (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja).

Usluga obuhvaća medicinsku rehabilitaciju hrvatskih branitelja, udovica smrtno stradalih hrvatskih branitelja i dobrovoljnih vatrogasaca u trajanju 10 dana, te liječenje psorijaze u trajanju 14 dana.

Na godišnjoj razini, Zagrebačka županija osigurava liječenje za ukupno 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih hrvatskih branitelja, za 20 dobrovoljnih vatrogasaca te za 30 osoba oboljelih od psorijaze.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan.

Liječničko Povjerenstvo Specijalne bolnice Naftalan odlučuje o terminu liječenja, prema kriteriju težine oboljenja, uz davanje prednosti osoba koje u tijeku prethodne godine i ranije nisu koristile usluge liječenja.

Zahtjevi se zaprimaju do iskorištenja sredstava u proračunu Zagrebačke županije.

U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se zainteresirani da svoje zahtjeve dostave u Specijalnu bolnicu Naftalan do 01.lipnja tekuće godine.

ZAHTJEVU  PRILOŽITI SLIJEDEĆU DOKUMENTACIJU:

  1. Osobna iskaznica (ili drugi dokaz o prebivalištu)
  2. Dokument kojim se dokazuje status podnositelja zahtjeva (rješenje, uvjerenje, potvrda) – nije primjenjivo za osobe oboljele od psorijaze
  1. Medicinska dokumentacija (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja).

NAPOMENA: Svu dokumentaciju dostaviti u preslici, a na zahtjev bolnice dostaviti originale na uvid.

 

U UDRUZI MOŽETE PODIGNUTI OBRAZAC ZAHTJEVA I KOPIRATI DOKUMENTACIJU