Dan neovisnosti obilježen u Svetoj Nedelji 08. listopada 2019.g. 

Prigodnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima Grada Svete Nedelje kod Svetonedeljskog groblja, obilježen je 08. listopada 2019.g. Dan neovisnosti u Svetoj Nedelji.
Nakon okupljanja na Trgu Ante Starčevića, predstavnici Grada te udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, kao i drugih udruga i građana, prošli su gradom te nakon odavanja počasti himnom i minutom šutnje, položili su vijence i zapalili svijeće za sve branitelje, među kojima je i 14 njih s područja Grada Svete Nedelje. Prigodni govor održala je Đurđa Purić, predsjednica Udruge roditelja branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, podsjetivši da ne smijemo dozvoliti da se njihova žrtva zaboravi i da trebamo s ponosom slaviti Dan neovisnosti.

Ispred Udruge HVDIR-a Samobor i Sv.Nedelja odavanju počasti nazočio je Miljenko Komes predsjednik udruge i članovi Predsjedništva udruge Marijan Habljak i Danko Klasan.
Obilježavanju Dana neovisnosti bit će posvećena sljedeća emisija o braniteljima i za branitelje, Put hrabrosti, u programu Radija Svete Nedelje ove nedjelje 13.listopada 2019.g.  u 13 sati, a reprizirana će biti u ponedjeljak u 19 sati.