ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE BOLNIČKOG LIJEČENJA MEDICINSKOM REHABILITACIJOM/LIJEČENJA PSORIJAZE NA TERET ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

ZAHTJEV ZA OSTVARIVANJE BOLNIČKOG LIJEČENJA MEDICINSKOM REHABILITACIJOM/LIJEČENJA PSORIJAZE NA TERET ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Zagrebačka županija financira bolničko liječenje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, dobrovoljnih vatrogasaca i osoba oboljelih od psorijaze u Naftalanu, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, Omladinska 23 a, Ivanić-Grad.
Pravo na liječenje imaju stanovnici Zagrebačke županije, pod slijedećim uvjetima:
• da je njihovo prebivalište na području Zagrebačke županije,
• da posjeduju odgovarajuću medicinsku dokumentaciju (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja).
Usluga obuhvaća medicinsku rehabilitaciju hrvatskih branitelja i dobrovoljnih vatrogasaca u trajanju 10 dana, te liječenje psorijaze u trajanju 14 dana. Na godišnjoj razini, Zagrebačka županija osigurava liječenje za 100 hrvatskih branitelja, za 30 dobrovoljnih vatrogasaca te za 30 osoba oboljelih od psorijaze. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan.
Liječničko Povjerenstvo Specijalne bolnice Naftalan odlučuje o terminu liječenja, prema kriteriju težine oboljenja, uz davanje prednosti osobama koje u tijeku prethodne godine i ranije nisu koristile usluge liječenja.
Zahtjevi se zaprimaju do iskorištenja sredstava u Proračunu Zagrebačke županije. U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se zainteresirani da svoje zahtjeve dostave u Specijalnu bolnicu Naftalan do 01. lipnja tekuće godine.