Obilazak prve crte bojišnice Gospić – Medački džep 19.10.2018.

Udruga HVIDR-a Samobor i Sv.Nedelja organizirala je obilazak prve crte bojišnice Gospić – Medački džep dana 19.10.2018.g. sa učenicima srednjih škola iz Samobora: Gimnazija A.G.Matoš, Srednja strukovna škola Samobor , Ekonomska,turističko ugostiteljska škola Samobor , ukupno 50- učenika sa voditeljima i predstavnicima udruge .
Po dolasku u Gospić dočekali su nas veterani 9. gardijske brigade „Vukovi“ koji su nas poveli na prvu crtu bojišnice „Medački džep“ , gdje su nam na terenu predočili obranu uspješan prikaz događaja vezanih uz akciju „Medački džep“ , položili smo cvijeće i zapali svijeće.
Obišli smo i spomen dom „Dr.Ante Starčević“ u Velikom Žitniku gdje smo uz stručnog voditelja upoznali se sa likom i djelom našeg Oca Domovine.
U Gradu Gospiću srdačno nas je dočekala pročelnica grada gđa Ivana Kaleb Asić te nas upoznala sa poviješću grada i okolice .
Po povratku kući obišli smo ušće Gacke i puni dojmova vratili se doma.
Zahvaljujemo Gradu Samoboru i Gradu Sveta Nedjelja što nam izlaze u susret i sufinaciraju program obilaska prve crte bojišnice sa učenicima srednjih škola.
M.H.

Gacka
špilja
dr.Ante Starčeivć
Medački džep