25.redovna izvještajna skupština HVIDR-a Samobor i Sv.Nedelja

 

Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Samobora i  Sv.Nedelje u  Ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi – Rakitje organizirala je 09. veljače 2018.g. svoju 25. redovnu izvještajnu skupštinu udruge.

Na  25. sjednicu skupštine odazvali su  se gosti; izaslanik župana Zagrebačke županije , zamjenik župana Hrvoje Frankić, izaslanica gradonačelnika Grada Sv.Nedelja, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak ,izaslanik gradonačelnika Grada Samobora, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Samobora gosp. Juro Horvat, predstavnici Ministarstva branitelja , Centra za psihosocijalnu pomoć dr.Tonči Soža,  Jadranka Brekalo,  načelnik MUP PP Samobor Željko Stopić i pomoćnik Vid Noršić, predsjednik Nadzornog odbora  Udruge roditelja poginulih branitelja Samobora i Sv.Nedelje  Mirko Erdelja,  zamjenik predsjednika 151. samoborske Franjo Bašić, predstavnik udruge HČZ Samobor  i  Sv.Nedelja Ivan Bubnić, predsjednik kluba PTSP-a Samobor  Ivica Belan, predsjednik  Odbora za branitelja Grad Samobora Zlatko Demerac, predsjednik  udruge Topnika 1.gbr Tigrovi  Zlatko Majić, predstavnik Udruge Tigrovi 90-91 Rakitje, general Josip Lucić, predstavnik Narodne garde Samobor Damir Haberle, predsjednik ZU HVIDR-a Zagrebačke županije  Stjepan Gudec, predsjednik HVIDR-a Vrbovec Marijo Majstorović, predsjednik HVIDR-a Velika Gorica  Miljenko Marić, predstavnik HVIDR-a  Zaprešić  Mladen Hutinec, predstavnik HVIDR- a Jastrebarsko Darko Rešičić, predstavnik HVIDR-a Ivanić Grad  Ivan Mance, predsjednik HVIDR-e Susedgrad Ivica Marušić, predsjednik Udruge DVDR Sv.Nedelja i predstavnik kluba PTSP-a Sv.Nedelja Tomislav Vojvodić, predstavnik UHDDR Sv.Nedelja Marijan Deak, predstavnik udruge branitelja Žumberčana Tomo Rušnov, ravnatelj gimnazije A.G.Matoš  Franjo Bedeničić.

Na radnom dijelu skupštine  usvojeno je Izvješće o radu, materijalno financijsko izvješće i izvješće Suda časti za 2017.g., donesen Plan i program rada i Financijski plan  udruge za 2018. i  2019.g. .
Plan i program rada i Financijski plan za ovu godinu donesen na prošlogodišnjoj skupštinu ove godine raspravljalo se o  realizaciji istog sukladno  planiranim sredstvima od strane lokalne samouprave koja su nam obećana u istom iznosu.

 

Predsjednik udruge napomenuo da će se i dalje raditi na provođenju programa koji će psihološki, zdravstveno i socijalno osnaživati HRVI i njihove obitelji, a to su zdravstvena skrb (liječenje u poliklinici, toplicama, pomoć kod obavljanje specijalističkih i dr. pregleda u bolnicama)  podizanju kvalitete života bavljenjem sporta i rekreacijom članova, natjecateljskim aktivnostima gdje će se sa nama srodnim udrugama naši članovi i dalje družiti, brinut će se i dalje o dostojnom obilježavanju obljetnica iz  Domovinskog rata, želja nam je da našoj djeci satom povijesti na prvoj crti bojišnice uz odavanje počasti kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata  i obilaskom terena predočimo istinu o Domovinskom ratu i  stradanju naših građana i branitelja.

 

Nazočnim na skupštini obratili su se gosti koji su pohvalili rad udruge :

 

Stjepan Gudec, Miljenko Marić, Mario Majstorović, Ivan Mance, Mirko Erdelja, Ivica Marušić i Mladen Hutinec.

Genral   Josip Lucić, uz  pozdrave i pohvale,  upoznao nazočne sa Ustanovom za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, gdje se održavala skupština , želja im je da se sudionici Dom. rata iz cijele Hrvatske, ne samo Tigrovi okupljaju u prostoru i koriste ga za svoje potrebe, potrebe svojih udruga i slična događanja sa Samobora, Sv.Nedelje i šire, zahvalio se svima  koji svojim  primjerom, edukacijom školske djece, odavanjima počasti kod spomenika prenose istinu o Domovinskom ratu.

Zamjenica gradonačelnika Grada Sv.Nedelja pohvalila je zajedništvo i  dvadeset petogodišnji trud udruge  koja se brine o stradalnicima Domovinskog rata. Napomenula da se i dalje trebamo držati zajedno jer naša je snaga u zajedništvu, pohvalila trud udruge  da se istina od domovinskom ratu prenosi na mlađe generacije, na djecu i mladež jer im na taj način možemo pokazat i prenijet  kako se voli Domovina.

Ispred MUP Samobor pozdravio nazočne novi načelnik Željko Stopić.

Ispred Centra za  psihosocijalnu pomoć Ministarstva branitelja nazočne su pozdravili dr. Tonči Soža i  Ivanka Brekalo koji su pozvali branitelje i njihove obitelji koji imaju potrebu  za bilo kakvu socijalnu, pravnu, zdravstveno pomoć da se obrate na njihov tel. ili osobno u Park Stara Trešnjevka 4, po potrebi mogu i oni osobno doći na teren.

Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat, pozdravio nazočne ispred Grada, zadovoljan sa radom udruge, te obećao da će udrugu i dalje  financijski podržati, udruga je ambiciozna što dokazuje svojim Planom i programom rada i izvješćem s kojim je upoznala Grad Samobor i skupštinu. Napominje da ne postoje razlozi za smanjenje sredstva, samo je moguće povećanje u narednom periodu.

Zamjenik župana gosp. Hrvoje Frankić pozdravio nazočne, prenio pozdrave župana Stjepana Kožića, obećao pomoć sukladno mogućnostima, u proračunu županije za 2018.g povećana sredstva za braniteljske udruge Zagrebačke županije za iznos  50.000 kn što ukupno iznosi 500.000 kn , za liječenje u Naftalanu odobreno stacionirano liječenje 10 dana za  100 branitelja, napominje da će imati prednost novi zahtjevi branitelja tj. tko još nije koristio uslugu liječenje .

Skupština je završila  ugodnim druženjem članova i gostiju u prostorijama buduće  Spomen sobe Tigrova.