Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je, 1. rujna 2017.g., Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

Poštovani!

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je, 1. rujna 2017.g., Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2017. godinu.

 

Poveznica na poziv i popratnu dokumentaciju:

https://www.mingo.hr/page/otvoreni-javni-poziv-za-projekt-stipendiranje-ucenika-u-obrtnickim-zanimanjima-za-2017-godinu

 

Potpore se odobravaju za stipendiranje učenika koji se u školskoj godini 2017./2018. u srednjim školama obrazuju u zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO), koja su određena kao deficitarna:

autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater i zidar.

 

Obzirom da se u Vašim školama provode programi obrazovanja za neka od zanimanja koja su ovim projektom određena kao deficitarna, molimo Vas da obavijestite svoje učenike o raspisanom natječaju.

 

Također, koristimo ovu priliku da najavimo natječaj za dodjelu stipendija Grada Samobora koji će biti raspisan sredinom listopada, dok se krajem ovog mjeseca očekuje natječaj za dodjelu stipendija Zagrebačke županije.

 

U interesu nam je da informacije o natječajima za stipendiranje dođu do što većeg broja učenika – potencijalnih stipendista, kako bi u konačnici, veći broj djece s područja Grada Samobora bio obuhvaćen nekim oblikom stipendiranja.

 

Srdačan pozdrav,

Renata Kenda, struč. spec. oec.
Stručna suradnica za predškolski odgoj i poslove riznice

Upravni odjel za društvene djelatnosti
*      Trg kralja Tomislava 5
10 430 Samobor, Croatia
)      +385 (0) 1 3378 134
fax      +385 (0) 1 3378 131

mob    +385 (0) 91 3838 600

@        renata.kenda@samobor.hr
url       www.samobor.hr