Svečano otvorenje prostora Radio Sv.Nedelja

Uz proslavu 26. obljetnice mobilizacije 151. samoborske brigade, danas su na prostoru bivše vojarne u Samoboru svečano otvoreni i posvećeni prostori koje je Grad Samobor uredio i dodijelio na korištenje udrugama proizašlim iz Domovinskog rata. Na adresu Ulice Savke Dabčević Kučar 6 preselile su se: Udruga branitelja 151. samoborske brigade, Udruga HVIDR-e gradova Samobora i Svete Nedelje, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, Udruga Hrvatskog časničkog zbora Samobora i Svete Nedelje i Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Zagrebačke županije – Klub Samobor. Uz njih, tamo su prostor dobile i Vatrogasna zajednica Grada Samobora, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije, Samoborska narodna garda, Udruga Etno fletno i Udruga Hrvatski domobran – ogranak Samobor.
Nakon što su predstavnici Grada Samobora i Grada Svete Nedelje te udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće u parku Domovinske zahvalnosti uz spomenik poginulim braniteljima Grada Samobora i Grada Svete Nedelje, nove prostorije udruga svečano je otvorila zamjenica samoborskog gradonačelnika, Sanja Horvat Iveković, naglasivši da se Grad time želio odužiti braniteljima za njihov doprinos našoj slobodi. Nove prostorije blagoslovio je samoborski kapelan Daniel Hačko, a za kulturno-umjetnički program i ukusne kolače, pobrinule su se članice Udruge Etno fletno.
Predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Grada Samobora i Grada Svete Nedelje Rudolf Jedvaj, zahvalio je gradskoj vlasti na tome što su te udruge dobile svoje prostore, koji će im omogućiti još bolju suradnju. Također,
podsjetio je predstavnike Grada i Županije da očekuju da im se omogući i uređenje Spomen sobe na prostoru bivše vojarne, kako bi se sačuvala istina o Domovinskom ratu i Samoborskoj brigadi. Predstavnik Zagrebačke županije, zamjenik župana Hrvoje Frankić, koji je i sam bio pripadnik 151. samoborske brigade, zahvalio je svima koji su obranili Grad, Županiju i Hrvatsku, udrugama koje čuvaju tradiciju sela i Hrvatske, kao i onima koje su svojim djelovanjem na dobrobit cijeloga društva zaslužile ovaj krov nad glavom, te na kraju i onima koji su prepoznali rad tih udruga i to im omogućili.

Fotografija RadioSveta Nedelja Svn.
Fotografija RadioSveta Nedelja Svn.
Fotografija RadioSveta Nedelja Svn.
Fotografija RadioSveta Nedelja Svn.