Posljednji ispraćaj poginulog hrvatskog branitelja, narednika Vlade Nikla

Uz vojne počasti, ispraćen od svojih suboraca i brojnih hrvatskih branitelja, majke Mire i sestre Ljerke te ostale rodbine, prijatelja i sumještana, u utorak poslijepodne na groblju u Rudama svoj je mir na rodnoj grudi našao Vlado Nikl, hrvatski branitelj iz Domovinskog  rata.
Vlado Nikl rođen je u Rudama 17.4.1965.godine. Kao pripadnik 1.gardijske brigade Tigrova u 6-toj bojni, braneći Domovinu zarobljen je u Dubovcu kod Okučana 18.rujna 1991. godine, u dobi od 26 godina. Isto toliko, 26 godina tragala je obitelj za njim. Na Zavodu za sudsku medicinu 12. travnja ove godine identificirani su posmrtni ostaci Vlade Nikla, kojemu je posmrtno bio dodijeljen čin stožernog narednika i odličje reda Petra Zrinskog Frankopana.
Na posljednji počinak je Vladu Nikla molitvom i prigodnim obredom ispratio monsinjor Josip Kuhtić, rodom iz Braslovja, a dirljivi govor posvećen mladom hrvatskom branitelju koji je svoj život dao u obrani Domovine, održao je general zbora Josip Lucić, prvi zapovjednik Tigrova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA